Persones Altament Sensibles (PAS).

03.03.2019

Ens acompanya avui al NEP la Noelia Rodríguez Izquierdo, dona, mare i persona altament sensible.  

Va ser l'any 1991 quan la Dra. en psicología Elaine Aron va identificar el tret de l'alta sensibilitat, en el seu afany d'autoconèixer-se personalment de manera profunda, ja que ella, també és una Persona amb Alta Sensibilitat.

Avui en dia, uns quants anys i estudis neurocientífics més tard, s'estima que entre un 15% i un 20% de la població té aques tret, que s'hereda genèticament, es presenta de manera igualitària en ambdós gèneres i s'ha observat ja en 100 espècies animals diferent.

Parlem doncs d'un tret que lluny de considerar-se avui com un transtorn mental o una patología, tot i que encara es produeixen diagnòstics erronis en l'avaluació de casos, se'ns presenta com una mostra de la necessària diversitat mental i comportamental que requerim com a espècie, per a evolucionar òptimament.

Avui doncs, ens endinsarem, en el món de les persones amb altes sensibilitats.

Fue en el año 1991 cuando la Dra. Elaine N. Aron publicó un libro en el que se hacía un reconocimiento a un rasgo genético que hoy en día sabemos que es decisivo en la evolución de una especie y tiene activo entre un 15% y un 20% de la población. Hoy este rasgo es llamado: Alta Sensibilidad.

Acompañar y educar a alguien que posee este rasgo activo, es un camino que gracias personas como Noelia Rodriguez Izquierdo, nuestra invitada de hoy, es más fácil y gratificante, aunque, eso sí, pueda ser igual de agotador ;-)

Programa emès els diumenges a les 19h a El Prat Ràdio, 91.6 FM
Projecte nascut el 2018 gràcies a la taula de Salut Mental Comunitària dinamitzada pel departament d'Acció Social del Prat de Llobregat 
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis!