Adolescències
 

Dani Portillo, pratenc, esportista, assessor en nutrició objectiva i pare de tres adolescents compartirà amb nosaltres com s'ho manega a casa seva en la tornada a l'insti i ens deixarà algunes recomanacions per a començar el curs amb bons hàbits i òptima energia.

Últim programa amb els grup d'alumnes de l'IES Ribera Baixa del Prat. Avui parlem de com cuidem la salut mental en l'entorn educatiu. De com ens afecta la organització actual de les classes, el clima emocional del centre, la interacció relacional amb d'altres persones. Tot això amb una reflexió conjunta sobre com podría ser millor, un sistema que...

Avui el grup d'adolescents de l'IES Ribera Baixa entrevistaran a l'artista pratenca Stella Rubio i reflexionaran amb ella sobre les possibles relacions entre l'art i la salut mental, tant personal com comunitària, sobre què és la bellesa o sobre com gestionem el plaer i les estones d'oci.

L'alumnat del IES Ribera Baixa del Prat, ens convida avui a reflexionar sobre què entenem per Salut Mental, com ens afecta un diagnòstic i com podem cuidar-nos i cuidar la Salut Mental de tota la comunitat.
Ens acompanyen per a fer-ho la Kàtia Velar i l'Albert, del servei de recursos juvenils del Prat, El Lloro.

Avui, el grup d'alumnes de l'IES Ribera Baixa del Prat, ha volgut fer una avaluació sobre l'estat emocional de l'alumnat i una reflexió al voltant de com podem cuidar millor de la salut emocional, tant a nivell personal, com comunitari.

Comencem projecte amb l'IES Ribera Baixa del Prat de Llobregat. Un grup de 13 alumnes de 4rt de la ESO, protagonitzaran i construiran conjuntament amb l'equip habitual del NEP, els continguts de l'espai mensual que dediquem a les Adolescències.

Ens acompanya avui al NEP, l'Aina Tarabini, doctora en sociología per la Universitat Autònoma de Barcelona, professora de sociología a la mateixa universitat i investigadora dels grups d'investigació GEPS (Globalizació, Educació i Política Social) i GIPE (Grup Interdisciplinar de Polítiques Educatives).

Javier Oliver, docent, escriptor, formador i divulgador, ens acompanyarà per a reflexionar sobre què vol dir realment el concepte d'èxit educatiu i ens explicarà com podem acompanyar com a famílies i/o docents per a facilitar l'assoliment d'aquest èxit educatiu en la infància i l'adolescència?

Jaume Funes Artiaga, psicòleg, educador, periodista. Escriptor, entre d'altres, del llibre "Estima'm quan menys o mereixi perquè serà quan més ho necessito" ens acompanyarà avui a comprendre una mica millor aquest periode i procés en la vida de qualsevol persona, que és l'adolescència.