Felicitat, Corresponsabilitat 

i Vida Adulta
 

Tenir un diagnòstic greu en salut mental és un context en el que viuen bastantes persones. Persones que, tot i la seva realitat quotidiana, tot i les fragilitats visibles i no visibles, segueixen tenint somnis, projectes de vida i ganes de passar-ho bé. Donem doncs la benvinguda avui al Projecte La Alcachofa Azul, nascut al centre de rehabilitació...

Aquest any celebrem la onzena edició del Festival Esperanzah! al Prat de Llobregat. Un Festival plataforma de propostes, idees, projectes, activitats i empreses emmarcades en la voluntat de transformació de la nostra societat a través de la cultura. Transformar, el què? Avui ens ho explica Òscar Rando, membre del grup impulsor del Festival i...

Avui ens acompanyen algunes de les participants del programa SMART; programa multidisciplinar de suport per al desenvolupament de competències personals del Prat de Llobregat.

En aquests dos programes us oferim l'entrevista completa amb l'Helios Quintas, autor de "Momentos de Lucidez, cómo superé mi depresión".

En Toni García és pratenc, president de l'Associació de les Arts del Prat i un gran amant del cinema d'animació, entre d'altres moltíssimes vessants artístiques amb les que col·labora de diferents maneres.
I a l'Espai coach del NEP, la Roser Montardit Calatayud ens explicarà què és l'empatia i com la podem desenvolupar òptimament.

Al programa d'avui ens acompanyen les integrants del projecte Prat Úbic, una associació que té per missió la cura psicològica i afectiva d'aquelles persones que ténen al seu càrrec alguna persona en situació de dependència. També aprendrem què és l'escolta activa gràcies a l'espai coach del NEP, amb la Roser Montardit Calatayud.

Avui ens acompanya en Josep Rovira, especialista en addiccions i membre de l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), i la Lluïsa Taboada, directora de l'SPAI, servei integral per a les conductes addictives, un recurs municipal de la secció de salut pública i consum, que tenim aquí al Prat de Llobregat.

El juny de 2018 es van obrir els primers SEAP al Baix Llobregat, proposta endegada per Esther Fornells i Josep Moya, per a promoure els bons tractes i recollir aquelles necessitats, esdevingudes per la seva manca dirigits a tota la població adulta.

La Roser Montardit Calatayud és coach, orientadora laboral i terapeuta floral amb una gran trajectòria de col·laboracions en entitats i ajuntaments d'arreu del Baix Llobregat i el Barcelonès.